Maghreb Film Festival

zondag 09 december 19.30 - 22.00 uur

FILM

ASSIA - 12 MIN & L'ETOILE D' ALGER - 96 MIN + Q&A
Ticket: € 7,- > Ticket(s) kopen

Het Maghreb Film Festival is het enige eerste onafhankelijke Noord-Afrikaanse filmfestival in Haarlem met films die inzicht geven in de andere, rijke, soms subtiele complexiteit van de Maghreb Cinema. Het festival maakt een levendige (jonge) cinematografische traditie zichtbaar, gekenmerkt door de wederzijdse invloed van Maghreb en Europa.

De initiatiefnemers van MFF zijn twee broers; Karim Traïdia, de Nederlands-Algerijnse filmregisseur en scriptschrijver & Hakim Traïdia, beter bekend als Hakim, theaterartiest en mimespeler, die bij het grote (en vooral het kleine) publiek bekend is door zijn gelijknamige rol in Sesamstraat. Beiden zijn geboren in Besbes, Algerije en al jaren betrokken bij de coördinatie en het beheer van verschillende Arabische filmfestivals en -workshops in de Maghreb, evenals bij het regisseren en produceren van films.

Voor deze eerste editie van het Maghreb Film Festival zijn twaalf lange speelfilms en evenveel kortere films, die nooit eerder in Nederland zijn vertoond, geselecteerd.

Op donderdag 9 december zijn vanaf 19.30 uur de korte film Assia en aansluitend L'etoile d'Alger te zien.

KOOP TICKETS

> > > Film info:

ASSIA

Synopsis NL
Assia is vijftien jaar oud en heeft een gemengde achtergrond van drie culturen. In het kader van een burgereducatieprogramma moet ze het begrip 'samen leven' definiëren zonder gebruik te maken van schrift. Door haar werk zal Assia haar malaise verklaren, een onrecht waarmee zij en haar familie het slachtoffer zijn na de terroristische aanslagen in Parijs, november 2015.

Synopsis FR
Assia a quinze ans et est issue de trois cultures différentes. Dans le cadre d'un programme d'éducation civique, elle doit définir la notion de "vivre ensemble" sans employer l'écriture. À travers son travail, Assia expliquera son malaise, une injustice dont elle et sa famille sont victimes après les attaques terroristes à Paris en novembre 2015.

L’ETOILE D’ALGER

Synopsis NL
Moussa, een jonge muzikant, droomt ervan de Michael Jackson van Algiers te worden. Met talent en energie voor alles. Hij neemt zijn groep muzikanten mee in zijn gekke hoop. Eerst spelen ze in bruiloften en dan in nightclubs. Hij wordt de nieuwe ster van Algiers maar het zal botsen met de baarden van een islam geconfisqueerd door nieuwe grote wezens die hem zullen verbieden om te zingen.

Synopsis FR
Moussa, jeune musicien, rêve de devenir le Michael Jackson d’Alger. Avec talent et énergie pour tout bagage, il promène son fol espoir en jouant avec son petit groupe de musiciens d’abord dans les mariages puis dans des boîtes huppées. La nouvelle étoile d’Alger c’est lui, mais il va se heurter à l’absolu hirsute d’un islam confisqué par des nouveaux fauves qui vont lui interdire de chanter.

Badhuis Concert

Badkamergalm

Badkamergalm

Badhuis Concert