Maghreb Film Festival

zondag 09 december 16.00 - 18.00 uur

FILM

LA LAINE SUR LE DOS - 16 MIN & LE PUITS - 96 MIN + Q & A
Ticket: € 7,- > Ticket(s) kopen

Het Maghreb Film Festival is het enige eerste onafhankelijke Noord-Afrikaanse filmfestival in Haarlem met films die inzicht geven in de andere, rijke, soms subtiele complexiteit van de Maghreb Cinema. Het festival maakt een levendige (jonge) cinematografische traditie zichtbaar, gekenmerkt door de wederzijdse invloed van Maghreb en Europa.

De initiatiefnemers van MFF zijn twee broers; Karim Traïdia, de Nederlands-Algerijnse filmregisseur en scriptschrijver & Hakim Traïdia, beter bekend als Hakim, theaterartiest en mimespeler, die bij het grote (en vooral het kleine) publiek bekend is door zijn gelijknamige rol in Sesamstraat. Beiden zijn geboren in Besbes, Algerije en al jaren betrokken bij de coördinatie en het beheer van verschillende Arabische filmfestivals en -workshops in de Maghreb, evenals bij het regisseren en produceren van films.

Voor deze eerste editie van het Maghreb Film Festival zijn twaalf lange speelfilms en evenveel kortere films, die nooit eerder in Nederland zijn vertoond, geselecteerd.

Op donderdag 9 december zijn vanaf 14.00 uur de korte film La laine sur le dos (Law of Lamb) en aansluitend Le Puits te zien.

KOOP TICKETS

> > > Film info:

La laine sur le dos

Synopsis NL
Tijdens een rit in de Tunesische woestijn in een oude gehavende bestelwagen op weg naar de markt om hun schapen te verkopen, worden een oude man en zijn kleindochter door twee politieagenten tegengehouden. Om te mogen vertrekken, moeten ze een vreemde en ongewone deal accepteren.

Synopsis FR
Sur une route dans le désert tunisien dans une vieille camionnette battue se rendant au marché pour vendre leurs moutons, un vieil homme et son petit-fils sont arrêtés par deux policiers. Pour pouvoir partir, ils doivent accepter un accord étrange et inhabituel.

Le Puits

Synopsis NL
Aan het einde van de jaren vijftig, tijdens de periode van de Franse bezetting in een van de Algerijnse dorpen, belegerde het Franse leger de bevolking van vrouwen en kinderen en belette hen de enige bron te naderen die ze voedden. Ze schieten op iedereen die daar naartoe gaat.

Synopsis FR
A la fin des années cinquante, pendant la période de l’occupation française et dans l’un des villages algériens, l’armée française a assiégé la population des femmes et des enfants et les empêche d’approcher le seul puits qu’ils alimentent en tirant sur tous ceux qui s’y rendent.

Badhuis Concert

Badkamergalm

Badkamergalm

Badhuis Concert