Maghreb Film Festival

vrijdag 07 december 14.00 uur

FILM

BLACK MAMBA - 20 MIN, NO - 18 MIN, BATLLE FIELDS - 20 MIN, GOULILI - 17 MIN + Q & A
Ticket: € 7,- > Ticket(s) kopen

Het Maghreb Film Festival is het enige eerste onafhankelijke Noord-Afrikaanse filmfestival in Haarlem met films die inzicht geven in de andere, rijke, soms subtiele complexiteit van de Maghreb Cinema. Het festival maakt een levendige (jonge) cinematografische traditie zichtbaar, gekenmerkt door de wederzijdse invloed van Maghreb en Europa.

De initiatiefnemers van MFF zijn twee broers; Karim Traïdia, de Nederlands-Algerijnse filmregisseur en scriptschrijver & Hakim Traïdia, beter bekend als Hakim, theaterartiest en mimespeler, die bij het grote (en vooral het kleine) publiek bekend is door zijn gelijknamige rol in Sesamstraat. Beiden zijn geboren in Besbes, Algerije en al jaren betrokken bij de coördinatie en het beheer van verschillende Arabische filmfestivals en -workshops in de Maghreb, evenals bij het regisseren en produceren van films.

Voor deze eerste editie van het Maghreb Film Festival zijn twaalf lange speelfilms en evenveel kortere films, die nooit eerder in Nederland zijn vertoond, geselecteerd.

Op vrijdag 7 december wordt er om 14.00 uur een blok met korte films vertoond.

KOOP TICKETS

> > > Film info:

BLACK MAMBA

Synopsis NL
Sarra, een jong meisje uit de middenklasse van Tunis, leidt een ogenschijnlijk gewoon leven dat haar moeder voor haar heeft uitgestippeld: ze neemt naailessen en staat op het punt een aardige jongen te trouwen. Maar Sarra heeft andere plannen waarmee ze aan haar huidige leven wil ontsnappen.

Synopsis FR
Sarra, jeune fille de la classe moyenne de Tunis, mène, en apparence, la vie ordinaire que sa mère lui a tracée : elle prend des cours de couture et s’apprête à épouser un gentil garçon. Mais Sarra a d’autres plans inavoués à travers lesquels elle veut échapper à sa vie actuelle.

NO

Synopsis NL
De film vertelt het verhaal van een jonge man die niet van vrouwen houdt. Hierdoor denken mensen in zijn dorp dat hij een homoseksueel is. Het maakt zijn broer boos en hij beslist hem te trouwen om geen gezichtsverlies te leiden. Op de trouwdag komt alles boven water.

Synopsis FR
Le film raconte l’histoire d’un jeune homme qui n’aime pas les femmes et refuse d’avoir une relations avec elles. A cause de cela, les gens de son village en pensent qu’il est un homosexuel ce qui met en colère son frère aine qui l’a éduqué et décide donc de le marier. Le jour du mariage nous révèle son secret.

BATTLE FIELDS

Synopsis NL
Een veteraan uit Irak wiens leven uit de hand loopt vanwege PTSD, krijgt een ritje van een Iraakse taxichauffeur die als vluchteling in Los Angeles woont. Terwijl de twee mannen elkaars achtergronden beginnen te ontdekken, stijgen de spanningen.

Synopsis FR
Un ancien combattant américain de la guerre en Irak perd le contrôle de sa vie car il souffre de PTST (Post Traumatique Stress Disorder). Il se fait conduire par un chauffeur de taxi irakien, qui vit à Los Angeles en tant que réfugié. Alors que les deux hommes commencent à se découvrir mutuellement, la tension monte.

GOULILI

Synopsis NL
De wekker gaat. Een nieuwe dag begint. Nada, jonge vrouw, bereidt zich mechanisch aan het begin van haar dag voor. Uit zijn gewone gebaren komt de twijfel, het verlangen en de vraag: wat te doen met het lichaam wanneer de ziel het verstikt? In een wervelend tête-à-tête, zoals een Janus, omhelst ze tegenstemmen…

Synopsis FR
Le réveil sonne un nouveau jour, Nada, jeune femme, se prépare machinalement à l’entame de sa journée. De ses gestes ordinaires survient le doute, le désir et cette question : Que faire du corps quand l’ âme s’y étouffe ? Dans un tête-à-tête tournoyant, tel un Janus, elle embranche des voix opposées…

Badhuis Concert

Badkamergalm

Badkamergalm

Badhuis Concert