Maghreb Film Festival

vrijdag 07 december 19.30 uur

FILM

VALSE DE L'AUBE - 15 MIN & LA BELLE ET LA MEUTE - 100 MIN + DISCUSSIE OVER MAGHREB VROUWEN
Ticket: € 7,- > Ticket(s) kopen

Het Maghreb Film Festival is het enige eerste onafhankelijke Noord-Afrikaanse filmfestival in Haarlem met films die inzicht geven in de andere, rijke, soms subtiele complexiteit van de Maghreb Cinema. Het festival maakt een levendige (jonge) cinematografische traditie zichtbaar, gekenmerkt door de wederzijdse invloed van Maghreb en Europa.

De initiatiefnemers van MFF zijn twee broers; Karim Traïdia, de Nederlands-Algerijnse filmregisseur en scriptschrijver & Hakim Traïdia, beter bekend als Hakim, theaterartiest en mimespeler, die bij het grote (en vooral het kleine) publiek bekend is door zijn gelijknamige rol in Sesamstraat. Beiden zijn geboren in Besbes, Algerije en al jaren betrokken bij de coördinatie en het beheer van verschillende Arabische filmfestivals en -workshops in de Maghreb, evenals bij het regisseren en produceren van films.

Voor deze eerste editie van het Maghreb Film Festival zijn twaalf lange speelfilms en evenveel kortere films, die nooit eerder in Nederland zijn vertoond, geselecteerd.

Op vrijdag 7 december is vanaf 19.30 uur de korte film Valse de l'Aube en aansluitend La Belle et la Meute te zien.

KOOP TICKETS

> > > Film info:

VALSE DE L’AUBE

Synopsis NL
Radia is een moeder, lijdt al 11 jaar aan nierfalen en wacht op een transplantatie. Op een dag wordt zij met spoed opgeroepen: een donor is net overleden. Ze gaat naar het ziekenhuis waar haar wordt verteld dat het noodzakelijk is om compatibiliteitsanalyses uit te voeren. Maar waar ze ook achter komt: zij is niet de enige patiënt die wordt opgeroepen!

Synopsis FR
Radia, mère de famille, souffre depuis 11 ans d’une insuffisance rénale et attend une greffe. Un jour, on la convoque rapidement : un donneur vient de décéder. Elle se rend à l’hôpital où on l’informe qu’il faut faire des analyses de compatibilités. Mais aussi, elle n‘est pas la seule malade convoquée !

LA BELLE ET LA MEUTE

Synopsis NL
Mariam, een vrolijk Tunesisch meisje met grote lachende ogen, is 21. Zij en haar vriendin maken zich op voor een feestje. Ze schminken zich, passen een sexy jurk. Op de dansvloer laat Mariam zich verleiden door de knappe Youssef. En dan zien we Mariam plots in tranen, met een gescheurde jurk, zonder schoenen noch handtas. Ze is verkracht. Gedurende de rest van de nacht zal Mariam moeten vechten voor haar rechten en haar waardigheid. Maar hoe kan recht zegevieren als het aan de kant van de folteraars staat? Van ziekenhuis tot politiebureau, Mariam voelt de minachting en de intimidatie aan de lijve…

Synopsis FR
Mariam, une Tunisienne gaie avec de grands yeux rieurs, a 21 ans. Elle et son amie se préparent pour une fête. Elles se maquillent, essayent des robes sexy, elles sont heureuses. Sur la piste de danse, Mariam est séduite par le beau Youssef. Et puis tout change. On voit tout à coup Mariam en larmes, elle court dans la rue, sa robe est déchirée. Elle a été violée. Pendant le reste de la nuit, Mariam devra se battre pour ses droits et sa dignité. Mais comment la justice peut-elle prévaloir si elle est du côté des bourreaux? De l’hôpital au poste de police, Mariam ressent le mépris et l’intimidation…

Cast: Mariam Al Ferjani, Ghanem Zrelli, Noomen Hamda, Chedly Arfaoui, Anissa Daoud
Regie/Realisation: Kawther Ben Hania
Scenario: Kawther Ben Hania
DOP: Johan Holmquist
Producent: Habib Attia
Montage: Nadia Ben Rachid

Badhuis Concert

Badkamergalm

Badkamergalm

Badhuis Concert