Kunstlijn

zaterdag 03 november 11.00 tot 17.00 uur

CREATIEF

Dubbel-expositie Saskia Minoli en Atelier Beeldschoon

Opnieuw Kunstlijn in Het Badhuis! Vorig jaar was de eerste Kunstlijn-expositie in het Badhuis: een bijzonder geslaagde en uitstekend bezochte 2-daagse. Een prachtige expositie in een monumentaal gebouw. ‘Omzien naar nu’ is het thema van de Haarlemse Kunstlijn 2018. Dit jaar zal er dan ook veel nieuw werk te bewonderen zijn: schilderijen en tekeningen van Saskia Minoli en beelden van Atelier Beeldschoon.

SASKIA MINOLI
Minoli woont in de Leidsebuurt, waar zij een atelier aan huis heeft. De schilderijen van Saskia Minoli zijn expressief. Fraaie werken waar het schilderplezier van afspat. Zij is vooral bekend om haar schrijversportretten, naakten en paardenschilderijen.

Dit keer exposeert zij met uiteenlopend werk: schilderijen en tekeningen van onder andere kippen, landschappen en sumi-e schilderingen. Ook voor de kleine beurs zal er veel werk zijn.

ATELIER BEELDSCHOON
De leden van deze groep zijn: Obe Bootsma, Theresa Keet, Fons Hehenkamp, Cootje Backer, Eveline Mathot en Joke vd Bruggen. Zij werken al jaren elke woensdagochtend samen in het Badhuis, ieder op zijn eigen manier en in zijn eigen stijl. Er wordt gewerkt met speksteen, albast en serpentijn.

Steeds wordt er vanuit de specifieke vorm van een steen gezaagd, gevijld en gepolijst. Dit gebeurt intuïtief: het beeld ‘zit’ als het ware al in de steen, de kunst is dit te zien en het er uit te halen. Zo wordt de innerlijke schoonheid van de steen blootgelegd. Het resultaat kan figuratief, maar ook abstract kan zijn.

Tijdens de expositie zullen Saskia Minoli en de beeldhouwers aanwezig zijn, en graag over hun werk vertellen.De beeldhouwers zijn ook aan het werk te zien.

Iedereen is van harte welkom.

Badhuis Concert

Badkamergalm

Badkamergalm

Badhuis Concert