​Keti Koti Meki Wi Taki | Een goed gesprek

vrijdag 23 juni 17.00 - 20.00 uur

EDUCATIE
ETEN & DRINKEN
ONTMOETEN
GRATIS

Keti Koti Meki Wi Taki | Een goed gesprek

Van 1 juli 2023 tot 1 juli 2024 wordt er in het herdenkingsjaar in het hele koninkrijk extra aandacht besteed aan het Slavernijverleden, omdat het dan 150 jaar geleden is dat de afschaffing ervan plaatsvond. Dit gaan we in het Badhuis ook op een mooie manier doen in samenwerking met het Patronaat.

Meki Wi Taki is een dialoogtafel waarbij je in gesprek gaat met iemand van een andere kleur. Daarbij wordt er stilgestaan bij de gevolgen van het Nederlandse slavernijverleden en koloniale verleden en de omgang hiermee. Met elkaar worden persoonlijke ervaringen, herinneringen en gevoelens in relatie tot het thema gedeeld. Tijdens de dialoog worden er rituelen uitgevoerd die verwijzen naar de slavernij. Ook is er een koor aanwezig zijn dat op gezette tijden slavenliederen (Psoko psalm) ten gehore brengt.

Aan het einde wordt er een driegangenmenu gegeten waarop gerechten staan die zijn ontstaan tijdens de slavernij. Na het eten zal in een bonte stoet, onder leiding van het koor, naar het Patronaat gelopen worden, waar men vervolgens van een mooi, respectvol en muzikaal programma kan genieten. In een speciaal voor gelegenheid samengestelde band brengen artiesten onder begeleiding van de Tuff Sound Band nummers ten gehore die zij bij Keti Koti vinden passen.

Keti Koti is een van oorsprong Surinaamse feestdag, die jaarlijks gevierd wordt op 1 juli, ter viering van de afschaffing van de slavernij. De naam stamt uit het Sranantongo en betekent 'ketenen gebroken'. Het is een belangrijk moment om kennis en ervaring over het Nederlandse slavernijverleden, en de invloed die het nu nog op de samenleving heeft, met elkaar te delen.

Vrijdag 23 juni
17.00 uur - Meki Wi Taki | Een goed gesprek in het Badhuis
20.00 uur - Muzikale viering in het Patronaat
De toegang is gratis op aanmelding (Let op: plaatsen voor Meki Wi Taki zijn beperkt)

Aanmelden

Disco als vanouds

AutiRoze Café

Disco als vanouds

AutiRoze Café